Things you need to know!

Mijn naam is Ties, en dus geen Tiez. 31 jaar en fanatiek met woorden, reizen en surfen. Overigens in geen van drie een pro. Vrienden vinden me druk, zelf vind ik het wel meevallen. Concentratie is niet mijn ding, dagdromen des te meer. Ik ben opgegroeid in het Westland, maar groot geworden met m’n backpack op m’n rug. Ex-salesmedewerker, tegenwoordig fulltime eigen baas. I love my life ūüôā

”How it all began”

Na mijn studie Small Business & Retailmanagement in 2009 voelde ik er weinig voor om meteen fulltime te gaan werken. Ik besloot op reis te gaan. Samen met mijn broer Sjoerd vertrok ik naar Azi√ę en Nieuw-Zeeland.¬†En om gelijk maar wat clich√©s de wereld in te slingeren; dat veranderde mijn leven. Wees niet bang, dat was meteen de laatste clich√©.

Eenmaal terug moest ik er wel aan geloven. Ik was heel veel ervaringen rijker, maar wel helemaal platzak. Dus ik had al snel een kantoorbaantje.

De eerste 2 jaar gingen prima, maar al snel was ik het¬†‘werkende’ leven zat. Niet dat ik een hekel heb aan werken, in tegendeel. Wat me wel tegenstond was van 8:00 tot 17:00 uur hetzelfde doen. Ik de vrijheid, het avontuur¬†en de spontaniteit in het leven.¬†

Een schone WC was mijn life-changer

Ik was zeker niet ongelukkig, maar het kan altijd beter. Tijdens een van de eindeloos durende vergaderingen zei een¬†manager ooit; ‘Je spendeert 40% van je leven op je werk. Als je het niet naar je zin hebt moet je wat anders gaan doen’. En dat was positiever bedoeld dat het nu overkomt. Maar het zette me wel aan het denken.

Een paar maanden later moest ik, net als ieder normaal functionerend mens’ naar de WC. Toen ik binnen kwam was het toilet net schoongemaakt en ik betrapte mezelf op de gedachte; ‘YES! Een schoon toilet!’.¬†Nu weet ik niet wat jullie denken, maar op het moment dat zoiets¬†het hoogtepunt van je werkdag is, is het tijd voor wat anders.

Follow you dreams

Follow your dreams… het klinkt zo mooi en makkelijk. Bij mij heeft het uiteindelijk¬†nog 5 jaar geduurd voordat ik mezelf een schop onder m’n hol¬†gaf om¬†inderdaad mijn doom te¬†volgen.

Samen met mijn vriendin kocht ik eerst een huis om daarna mijn baan op te zeggen. Als je dan toch een risico neemt moet je het gelijk goed doen! Samen met mijn boer Sjoerd zette¬†ik¬†de website Azi√ę-Expert op. Dat ging zo goed dat we ook naar Zuid-Amerika zijn gereisd en¬†ZuidAmerika-Expert hebben opgezet. Ondertussen hebben we naast die twee websites nog Backpacken In Nieuw-Zeeland en Reis-Expert, bouwen we websites, verkoop ik mijn eigen reisgidsen en¬†blog ik op mijn eigen site CuriosiTiez.nl.

Dreams do come true

Ik ben gek op reizen, kitesurfen en schrijven.¬†En dat is precies wat ik nu de hele dag kan doen. Sterker nog, ik verdien er m’n geld mee! Het afgelopen jaar heeft me in de Filipijnen, Maleisi√ę, de Malediven, Valencia, Oostenrijk, Colombia, Ecuador en Japan gebracht. What else can I wish for! ūüôā

*

*